Zware hersenschudding voor fietsster na gewelddadige beroving op Noordzeebrug

nieuws

Een fietsster heeft afgelopen donderdag een zware hersenschudding opgelopen toen ze op de Noordzeebrug in Groningen van haar fiets werd geduwd en vervolgens meermaals werd geslagen. De politie heeft dinsdagmiddag een signalement uitgegeven van de dader en roept getuigen op zich te melden.

Het slachtoffer fietste afgelopen donderdag rond 07.25 uur over de Noordzeebrug, richting station Groningen-Noord. Op de brug zag de vrouw een man uit de bosjes komen, die op haar afrende. De man duwde het slachtoffer van haar fiets en sloeg haar daarna nog vijf á zes keer met de vuisten op het lichaam en gezicht.

De dader ging er met de fiets en de tas van het slachtoffer vandoor en liet haar slachtoffer achter met flinke verwondingen en een zware hersenschudding.

Signalement vrijgegeven

Volgens het slachtoffer en getuigen is de dader een donker getinte man met licht gegrijsd, kort haar en een grijs stoppelbaardje. De man zou rond de 50 jaar oud zijn en spreken met een behoorlijk buitenlands accent. Ten tijde van de beroving droeg de man zwarte of donkerblauwe bovenkleding, een grijze jas en stevige schoenen. Het slachtoffer en getuigen hebben daarnaast laten weten dat de man verward overkwam en mogelijk onder invloed was.

Rugzak met pinpas en Iphone nog spoorloos

Na de gewelddadige beroving zou de man slingerend zijn weggefietst. Het rijwiel, een zilveren damesfiets met een zilveren mand voorop, is later teruggevonden aan de De Bazelstraat. Aan de Appie Groenlaan is een etui van het slachtoffer teruggevonden. Het slachtoffer mist nog een zwarte rugtas, met daarin een pinpas van de Rabobank en een zwarte IPhone 7 met een hoesje waar kattenstickers op zaten.

Getuigenoproep

Mensen die iets hebben gezien, kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844, onder vermelding van BVH 2021175135^JEBT7.