Elfjarige Ingairo uit Groningen gaat stage lopen bij Real Madrid

De elfjarige Ingairo de Groot uit Groningen mag in januari meedoen aan een driedaagse stage bij La Fábrica, het opleidingscomplex van Real Madrid. Dat maakte FC Lewenborg, de club waar Ingario nu bij voetbalt, maandagmiddag bekend.

De Fundación Real Madrid organiseerde vorige week een 5-daags trainingskamp voor meisjes en jongens van 7 tot 16 jaar op Sportpark Oostindie in Leek. Normaal worden er alleen kleine prijsjes uitgereikt en mogen alleen de winnaars van regiofinales mee naar het trainingskamp in Madrid. Maar Ingairo kreeg afgelopen vrijdag, op de laatste dag van het trainingskamp, al een uitnodiging om mee te doen met de stage.

“Wij zijn als FC Lewenborg blij en vooral trots op Ingairo met het behalen van deze mooie prestatie”, zo schrijft FC Lewenborg over de stage voor Ingairo. “Uiteraard wensen wij hem veel succes tijdens de stage bij Real Madrid.”

Ingario krijgt begin volgend jaar een training in Estadio Santiago Bernabeu en op de Real Madrid Academy. De kosten voor de  trip voor Ingario en een begeleider betaalt de Fundación Real Madrid.

Deel dit artikel: