Basisschool De Fontein sluit schooljaar af met clowns, acrobaten en goochelaars

nieuws
Foto: ingezonden / basisschool De Fontein

Christelijke basisschool De Fontein aan de Riekele Prinsstraat in Ten Boer werd woensdag omgedoopt in Circus Fontini. Het betrof de afsluiting van het schooljaar.

De dag begon met een startvoorstelling voor de ongeveer 120 leerlingen van de school. Tijdens deze voorstelling konden de kinderen inspiratie opdoen waarna ze zelf aan de slag konden met het bedenken van een eigen act. “Er werden menselijke piramides gebouwd, Chinese lintdansen ingeoefend, clownsacts gerepeteerd, goocheltrucs ingestudeerd, acrobatische toeren getraind en hoepeloefeningen gemaakt”, laat Ellen Meijer van de school weten.

Na een try-out in de middag nam de spanning onder de kinderen toe. De dag werd namelijk afgesloten met een heuse voorstelling. Nadat het doek open ging, de circusmuziek door de zaal schalde, kondigde de spreekstalmeester het eerste optreden aan. “De kinderen hebben genoten van de startvoorstelling, het oefenen en de presentaties aan het eind van de dag. Het allermooiste was toch wel hun eigen optreden in een echt circus.”