Zilver en brons voor Groningen Atletiek op eerste dag van het NK

sport

Op de eerste dag van het NK Atletiek in Breda hebben atletes van Groningen Atletiek vrijdag vier medailles gewonnen. Twee van hen raakten echter hun titel van vorig jaar kwijt.

De  19-jarige Sarah van Beilen werd tweede bij het onderdeel hoogspringen, met een sprong van 1.77. Haar clubgenoten Britt Weerman en Sofie Dokter, beide pas 18 jaar, bereikten dezelfde hoogte, maar eindigden samen op de gedeelde derde plaats. Weerman won vorig jaar nog goud. De gouden plak ging ditmaal naar Glenka Antonia van Haag Atletiek. Zij sprong over 1.81.

Hun clubgenote Wendy Koolhaas raakte ook haar titel van 2020 kwijt. Koolhaas ging op het onderdeel kogelslingeren met brons naar huis, met een worp van 60 meter 82. Het goud was voor Judith Essemiah uit Amsterdam. Zij slingerde haar kogel naar 61 meter 97.