Vier nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 14 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

Volgens het RIVM zijn er in de afgelopen vierentwintig uur vier nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in de gemeente Groningen. Dat maakte het rijksinstituut dinsdagmiddag bekend. In de rest van de provincie werden veertien nieuwe besmettingen vastgesteld.

In de gemeente Groningen werden twee besmettingen minder vastgesteld dan in de voorgaande vierentwintig uur. In de provincie werden drie besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeente Het Hogeland (drie besmettingen).

In Groningen werden geen nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen vastgesteld tussen maandag- en dinsdagochtend. Maandag meldde het RIVM nog één ziekenhuisopname uit de gemeente Midden-Groningen. In de voorgaande vierentwintig uur werden eveneens geen sterfgevallen door COVID-19 gemeld.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens per gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 4 0 0 Midden Groningen 0 0 0
Stadskanaal 0 0 0 Het Hogeland 3 0 0
Veendam 1 0 0 Westerkwartier 2 0 0
Pekela 0 0 0 Eemsdelta 1 0 0
Oldambt 0 0 0 Overig 1 0 0
Westerwolde 2 0 0
Totaal 14 0 0

Landelijk meldt het RIVM 1.062 nieuwe besmettingen, 163 meer dan gisteren. Er werden 45 mensen opgenomen in een ziekenhuis, waarvan zes op een IC. Bij het RIVM werd één overlijden gemeld door corona. Dat waren er maandag drie.

Deel dit artikel: