Russisch gezin ten einde raad door stank: ‘Alsjeblieft, doe iets. Dit is ondraaglijk!’

nieuws
Foto: Daria Vinogradova via Instagram

Een van oorsprong Russisch gezin zit nu al drie maanden in de ongelofelijke stank van afvalwater en oud vet onder hun woning aan de Turfsingel in Groningen. Een naastgelegen afhaalrestaurant zou de oorzaak zijn, maar de eigenaar en de gemeente wijzen naar elkaar voor de oplossing.

“Mijn familie stikt en mijn huis staat op instorten, omdat stinkend vet water ons huis binnenstroomt”, zo stelt Daria Vinogradova. “De geur is verschrikkelijk. Mijn kinderen zijn constant verkouden, omdat we constant de ramen en deuren open hebben. We slapen allemaal samen in een kleine kamer boven, omdat elke nacht onze begane grond een hel wordt. Of liever gezegd, we slapen niet, want slapen met open ramen in het centrum is onmogelijk.”

Het naastgelegen afhaalrestaurant ontkent echter de veroorzaker te zijn van het afvalwater en het vet onder de woning. Maar op aandringen van het gezin opende de eigenaar de kraan in de restaurantkeuken. “Onmiddellijk begon er water in onze kamer te stromen”, vervolgt Vinogradova.

Volgens het gezin willen zowel de politie als de gemeente Groningen tot nu toe nog niet helpen bij de problemen van het gezin. Ook de restauranthouder stelt niet verantwoordelijk te zijn en wijst naar de bovenburen en de gemeente. “Onze buren ontkennen alles en staan geen onderzoek toe in hun pand. De gemeente doet er alles aan om aan de zijlijn te blijven, hoewel hun eigen expert heeft bevestigd dat het restaurant de boosdoener is. De bureaucratie stuurt ons van het kastje naar de muur.”

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Даша (@felesatra)