RUG laat anderhalve meterregel en groepsgrootte los

nieuws
foto: Bob de Vries

Medewerkers van de Rijksuniversiteit hoeven voor september niet de twee scenario’s voor te bereiden die demissionair minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs vorige week aankondigde. Dat meldt de Universiteitskrant.

De minister vroeg de universiteiten met twee scenario’s aan de slag te gaan: eentje met en eentje zonder anderhalve meter afstand. Het kabinet besluit op 13 augustus of de afstandsregel blijft bestaan of wordt afgeschaft. Rector magnificus Ciska Wijmenga zei donderdag in de universiteitsraad dat de RUG het advies van de minister naast zich neer zal leggen.

Volgens veel universitaire medewerkers is er onvoldoende capaciteit onder roosteraars en docenten om meerdere scenario’s voor te bereiden. De RUG zal dat dan ook niet aan hen vragen. Rector Wijmenga zei in de U-raad dat de anderhalve meterregel zal worden afgeschaft en dat ook de maximum groepsgrootte van 75 personen zal worden losgelaten.

Als in augustus blijkt dat de anderhalve meterregel toch blijft bestaan, dan moeten de colleges worden afgeschaald. Volgens Wijmenga heeft de RUG dat al eerder gedaan, en kan het onderwijs dan weer online plaatsvinden.

Deel dit artikel: