Protestactie bij UMCG voor betere cao: ‘Bedankt voor het klappen, nu is het tijd om te lappen’

In een menselijke keten en gewapend met spandoeken vroegen ziekenhuismedewerkers donderdagmiddag aandacht voor hogere lonen en minder werkdruk. Dat deden ze bij de hoofdingang van het UMCG.

De demonstratie werd niet al te druk bezocht, maar dat betekent volgens de deelnemers niet dat er weinig mensen achter de actie staan, zo stelt één van de deelnemers: “De meeste van onze mensen moeten gewoon aan het werk, want anders zijn de patiënten meteen de dupe. Boeren kunnen gewoon een bak stront op straat gooien als protest, maar wij kunnen alleen maar lieve acties voeren.”

Vakbond FNV voert sinds januari gesprekken met de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) over een betere cao, maar heeft tot nu toe geen resultaat gehad. De vakbond eist salarisverhoging en vermindering van de werkdruk. De NFU wil echter geen structurele loonsverhoging aanbieden. Onacceptabel, zo stellen de vakbond en de protesterende verpleegkundigen.

Foto: Johannes Rienks

Deel dit artikel:
Adverteren?