Onthulling monument op Selwerderhof voor omgekomen militairen

nieuws
Foto: Gemeente Groningen

Op Selwerderhof wordt op vrijdag 25 juni een monument onthuld voor de acht Groningers die het leven lieten tijdens militaire missies vanaf 1950.

Het gaat om een initiatief van de Stichting Sanenwerkingsverband Veteranen en Post actieve militairen Groningen (SVPG). Het granieten gedenkteken, met het opschrift ‘Missies (NL) 1950 – heden’ staat tegenover het Indië-monument. Het betreft militairen die deelnamen aan missies in Korea (1950), Libanon (1979), Angola (1991-97) en Mali (2014-19).

Het monument wordt onthuld door familieleden van de omgekomen militairen. Ook is er een toespraak van burgemeester Koen Schuiling en een voordracht van voormalig stadsdichter Renée Luth. De muziek wordt verzorgd door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’.