“Nog altijd geen duidelijkheid over hoger onderwijs na 26 juni”

nieuws
foto: Bob de Vries

De student wordt opnieuw aan het lijntje gehouden, want er is nog altijd geen duidelijkheid over het aankomende collegejaar. Dat meldt het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) in reactie op de persconferentie van vrijdag door het kabinet.

Ondanks dat de coronamaatregelen steeds verder versoepelen, is er nog altijd geen duidelijkheid voor het hoger onderwijs, stelt het ISO. Voorzitter Lisanne de Roos zegt: “Heel Nederland mag weer naar kantoor, op vakantie en naar festivals, maar de student wordt wederom aan het lijntje gehouden. Het is onbegrijpelijk dat studenten en instellingen nóg langer in onzekerheid blijven over hoe het komende collegejaar eruit gaat zien: 13 augustus is echt te laat”.

Het coronajaar heeft er flink ingehakt bij studenten. Velen hadden last van eenzaamheid, somberheid en concentratieproblemen. Het ISO benadrukt daarom dat het hoger onderwijs niet langer achtergesteld mag worden. Het ISO is bang dat deze onzekerheid voor de introductie-evenementen zal betekenen dat er een groot verschil zal ontstaan tussen de opzet van introductieweken in verschillende studentensteden. Lisanne de Roos: “De introductieweek biedt voor studenten dé mogelijkheid om nieuwe mensen, een nieuwe stad en een nieuwe instelling te leren kennen. Snel meer duidelijkheid is daarom cruciaal”.