Nederlanders nemen het minder nauw met basisregels: “Te veel feestjes zonder afstand”

nieuws
Foto: Mark Angelo via Pexels

Sommige Nederlanders nemen het steeds minder nauw met de basismaatregelen om het coronavirus onder controle te houden. Voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad maakt zich vooral zorgen over de groepsvorming.

Maandagavond kwam het Veiligheidsberaad bijeen om te praten over de huidige coronasituatie in het land. Duidelijk werd dat de burgemeesters zich zorgen maken over de groepsvorming. “”We zitten met zijn allen in een bus die steeds harder gaat rijden op weg naar een groene vallei. Maar we moeten wel op tijd op de rem trappen, om te voorkomen dat die bus net voor het einde een ravijn in rijdt”, laat Bruls aan het ANP weten.

Volgens Bruls ligt het aantal besmettingen op dit moment nog altijd hoger dan in juni vorig jaar. “Dat moeten we serieus nemen, het is nog niet gedaan. Je moet er niet aan denken dat er zelfs lokaal of regionaal toch weer strengere regels nodig zijn.” De burgemeesters in de veiligheidsregio’s hebben vooral hun handen vol aan feestjes waar mensen geen afstand houden tot elkaar. Het gaat niet alleen om jongeren die zich niet aan de regels houden, ook ouderen overtreden de regels. “De Veiligheidsregio’s gaan dan ook goed opletten wat er gebeurt rond het EK voetbal dat dit weekend begint. Als tientallen mensen met elkaar op straat naar de televisie gaan kijken moeten we wel handhaven. Afstand houden is echt nog erg belangrijk.”

Deel dit artikel: