Leerlingen met autisme runnen Kinepolis bioscoop

nieuws
Foto: Erick Bakker

Leerlingen van de havo 1 klas van RENN4 De Atlas uit Assen zijn op donderdagmiddag 1 juli de baas in de Kinepolis bioscoop in Groningen. Het project kreeg de naam ‘Mission Possible’.

Het gaat om een groep leerlingen met autisme. De kinderen, allen tussen 12 en 15 jaar oud, zijn op hun werkbezoek voorbereid door een docent, die ook voormalig bioscoopmedewerker is. Ze hebben een aantal vaardigheidslessen gevolgd en gaan op 1 juli hun opgedane kennis in de praktijk brengen.

De focus ligt op samenwerking met het personeel van de bioscoop en op interactie met de bezoekers. Ook doen ze klusjes als het bijvullen van snoep en popcorn, het schoonmaken van zalen en het vervangen van reclamemateriaal.

Met het project laat Kinepolis deze leerlingen met ASS (wat staat voor autismespectrusyndroom) ervaren hoe het is om mee te draaien met een bedrijf. Kinderen met autisme ontwikkelen hun sociale en communicatie vaardigheden moeizamer, maar bezitten daarentegen vaak eigenschappen als loyaliteit en leergierigheid. Dat willen Kinepolis en RENN4 met dit project laten zien.