Kiss & Ride met Zoen & Vroem moet Smok & Vot worden

nieuws
Foto: Roald van Elswijk

De raadsfracties van de ChristenUnie en PvdA willen dat de naam “Zoen en Vroem” op de zogenoemde Kiss & Ride-stroken in Groningen voortaan “Smok & Vot” gaan heten.

Op de locatie van het voormalige Treslinghuis worden nieuwe appartementen en een integraal kindcentrum gebouwd, inclusief een Kiss & Ride aan de Klaprooslaan. De beide fracties willen dat de naam ‘Zoen & Vroem’ veranderd wordt in de Groningse term ‘Smok & Vot’, en dat dit ook gaat gelden voor toekomstige stroken.

Met het verzoek breken de twee fracties een lans voor het Gronings, dat steeds minder wordt gesproken. “Groningen heeft een sterke indentiteit. Onderdeel daarvan is de streektaal,” zegt fractievoorzitter Gerben Brandsma van de ChristenUnie. “We zien met deze laagdrempelige verandering kans om een kleine bijdrage te leveren aan het lefendig houden van de Groningse streektaal.”