Kijkje nemen in andermans tuin: ‘het is een paradijsje’

Zomaar een kijkje nemen in de tuin van iemand anders. Dit weekend kan het tijdens het landelijke Open Tuinenweekend. In de gemeente Groningen doen tientallen tuineigenaren mee.


Het Open Tuinenweekend wordt jaarlijks georganiseerd door vereniging Groei & Bloei. ‘Je kunt tuinen bekijken en ervan genieten. Je kunt ook ideeën en inspiratie opdoen om je eigen tuin aan te passen,’ licht bestuurslid Eveline Hilhorst toe.

In Ten Boer doet Tineke Scheedler voor het eerst mee. Zo’n 25 jaar geleden was haar achtertuin nog een weiland. Inmiddels bloeien er tientallen bloemensoorten, staan er zelfgemaakte beelden en scharrelt een drietal kippen rond.

 

Gea Fictoor naast het bloemendeel van haar tuin (Foto: Bram Koster)

 

Ook namen we een kijkje bij de opengestelde tuin van Gea Fictoor. In deze waterrijke tuin worden regelmatig cursussen en workshops gegeven. Bezoekers noemen haar tuin een ‘paradijsje’ en ervaren het gevoel van rust dat er heerst als ‘heel bijzonder’.

Zondag is de laatste dag van het landelijke Open Tuinenweekend. Weliswaar zijn er op provinciaal niveau de komende weken nog meer open tuinen te bezoeken.

Deel dit artikel: