“Ik hoop dat we aan het eind van de maand de regels een beetje kunnen loslaten”

Er zijn afgelopen zaterdag verschillende coronaversoepelingen van start gegaan. Naast de verruimingen voor de horeca en de cultuursector mag ook bij de sportclubs weer wat meer.

Door de versoepelingen mogen ze bij voetbalvereniging Gorecht en andere clubs naast op hun terrassen ook weer binnen in de kantine mensen ontvangen. Daarnaast mag de jeugd weer tegen tegenstanders van andere clubs voetballen.

“Ik ben blij dat ik weer mag voetballen, gewoon lekker met de jongens een beetje rennen.” Zegt een jonge voetballer. Bij Gorecht hopen ze dat ze binnen afzienbare tijd de coronaregels wat meer los kunnen laten vertelt kantinebeheerder Jurgen Hazewinkel.

“Ik hoop dat het eind van de maand wat meer ontspannen mag. Zonder mondkapje en regeltjes. De anderhalve meter afstand zal er bij iedereen nog wel even inblijven, tot er wat meer drankjes worden gedronken.” Aldus de kantinebeheerder.