Hoogwerker brandweer Stad vat vlam bij grote brand in Uithuizermeeden

nieuws
Eén van de twee hoogwerkers van brandweer Stad bij de presentatie in 2011. Foto: Sebastiaan Scheffer

Eén van de hoogwerkers van brandweer Stad heeft zaterdagmiddag vlam gevat bij een grote brand in Uithuizermeeden.

In Uithuizermeeden is na een blikseminslag brand ontstaan in een woonboerderij. Om het vuur te bestrijden wordt assistentie verleend door verschillende brandweerkorpsen. Daarbij wordt ook een hoogwerker uit Stad ingezet. “Eenmaal ter plaatse begon het voertuig ineens flink te roken”, vertelt brandweerwoordvoerder Harmen Kuijer. “Het vermoeden bestaat dat de rem oververhit is geraakt. Dat zie je wel eens vaker gebeuren bij bijvoorbeeld volle vrachtwagens die dan langs de weg staan. Wij hebben deze brand kunnen blussen met verschillende handblussers. De situatie is op dit moment onder controle.”

Technische dienst
Volgens Kuijer gaat het goed met de brandweermensen die dienst doen op de hoogwerker. “Ze staan hier een paar meter van mij af en het gaat prima met ze. De hoogwerker kunnen we gelukkig ook gewoon inzetten bij het bestrijden van de brand. Wel laten we straks de technische dienst komen. Zij moeten gaan kijken naar het voertuig. Dan zal ook duidelijk worden of de wagen weer terug kan rijden naar de stad.”

Tankautospuit betrokken bij verkeersongeluk
De brand aan de Dwarsweg in Uithuizermeeden ontstond rond 10.30 uur. De brandweer van Uithuizen krijgt bij de bestrijding hulp van collega’s uit de regio. Brandweer Stad assisteert met behalve een hoogwerker ook met een dompelpompaanhanger en een ademluchtcontainer. Vanuit Haren is het commandovoertuig ter plaatse gestuurd. De inzet gaat gepaard met diverse randzaken. Naast de brand in de hoogwerker raakte een tankautospuit van brandweer Uithuizen betrokken bij een verkeersongeluk terwijl men onderweg was naar de brand. De inzittenden bleven ongedeerd, het brandweervoertuig raakte zwaar beschadigd.

Deel dit artikel:
Adverteren?