“Het lijkt wel een soort reünie, fantastisch om iedereen weer te zien”

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Door het versoepelen van de coronamaatregelen mogen sinds zaterdag de musea in het land weer open. Bij het GRID Grafisch Museum is men blij.

“Als vrijwilligers maken we gebruik van een intekenlijst”, vertelt een medewerkster. “Toen ik vandaag begon zag ik dat mijn laatste werkdag in het museum op 13 november is geweest. Ik ben echt zo ontzettend blij dat ik hier weer kan en mag zijn. Het voelt ook als een soort reünie. Collega’s die je heel lang niet gezien hebt, die kom je nu weer tegen. In het begin had ik wel app-contact met verschillende mensen, maar hoe langer iets duurt, dan merk je toch dat het verwaterd.”

Energie
Volgens de medewerkster is er ook flink wat belangstelling bij het publiek. “Het begon met weinig reserveringen maar nu de dag vordert merk je dat er toch wel flink wat animo is. En weet je wat ook zo leuk is? Onze bezoekers zijn zo enthousiast. Ze zijn heel erg blij dat ze weer kunnen en mogen. Dat geeft gewoon energie.”

“Het lijkt wel een Werkman-museum”
Bezoekers kunnen in het Grafisch Museum een bezoek brengen aan Werkmans Bovenkamer. Dit is een nieuwe ruimte in het GRID gewijd aan de Groningse drukker-kunstenaar H.N. Werkman. Daarnaast is ook de tijdelijke tentoonstelling ‘Werkman werkt door’ te zien. Tot 27 juni is te zien hoe andere kunstenaars door Werkman zijn geïnspireerd. Daarnaast kan een bezoek worden gebracht aan de drukkerij en boekbinderij of kunnen mensen zelf aan de slag bij één van de werkstations. “Het aanbod Werkman is op dit moment groot. Ik heb vandaag voor de grap al gezegd dat we wel een Werkman-museum lijken. Maar de mensen vinden het heel mooi.”

Meer informatie over het museum, en het reserveren van een tijdslot, kan op deze website.

Deel dit artikel: