Groninger scheurkalenders overhandigd aan Groninger Archieven

De zes edities van de Groninger Scheurkalender zijn vanochtend overhandigd aan de Groninger Archieven. Hier worden ze onder de juiste condities bewaard voor latere generaties.

Elke editie van de kalender wordt gevuld met foto’s gemaakt door mensen uit Groningen. ‘Het is een beeldverhaal van wat mensen dagelijks meemaken. Volgende generaties kunnen terugkijken op het leven van toen’, zegt Hent Hamming, het gezicht achter de Groninger Scheurkalender.

Iedereen die graag een bijdrage wil leveren aan de kalender van 2022 kan tot 15 augustus foto’s opsturen. ‘De foto’s worden geselecteerd op hun vertelkracht en ook moeten ze bijdragen aan diversiteit’, zegt Hamming. ‘De foto’s hoeven overigens niet professioneel te zijn’, zegt hij.