Dichters in de Prinsentuin wijkt dit jaar uit naar de Hortus

nieuws

Poëziefestival Dichters in de Prinsentuin wordt deze zomer in de Hortus Botanicus in Haren gehouden. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

De Hortus biedt van vrijdagavond 9 juli tot en met zondag 11 juli ruimte voor poëzie van ruim zeventig dichters. Het festival laten plaatsvinden in de Prinsentuin is dit jaar geen optie. Dichters in de Prinsentuin staat bekend om het grote aantal dichters en het directe contact tussen publiek en de dichters. Die ruimte kan in de binnenstad niet geboden worden en daarom wijkt men uit naar de Hortus. “Bezoekers kunnen weer geweldige gedichten ontdekken, bekende en nieuwe dichters zien optreden en tussendoor ook nog genieten van deze prachtige locatie”, laat artistiek en zakelijk leider Correen Dekker weten die tegelijkertijd blij is met de samenwerking met de Hortus.

Door de ruimte in de Hortus kan er dit jaar extra groot uitgepakt worden. Zo treden er meer dichters op, zijn er poëzievoorstellingen te zien en is er een doorlopend kinderprogramma. Het programma begint iedere dag om 11.00 uur met gedichten en spoken word. In de avond is er ruimte voor interviews en verdiepende gesprekken. Onder de deelnemende dichters namen als Anneke Brassinga, Marjoleine de Vos, Dorien de Wit, Paul Demets en stadsdichter Myron Hamming.

Meer informatie over het programma vind je op deze website.