150 Groningse studenten ontvangen Energy Academy Certificaat

nieuws
Foto: New Energy Coalition

Zo’n 150 studenten en werknemers ontvingen donderdagmiddag, tijdens het New Energy Forum op het EnTranCe-terrein van de Zernike Campus, het Energy Academy Certificaat. 

De deelnemers kregen het certificaat grotendeels via een livestream overhandigd, maar een select groepje kreeg het certificaat persoonlijk overhandigd door Hanze-topman Dick Pouwels en Cisca Wijmenga, Rector Magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen. De studenten kregen de certificaten, omdat ze gedurende het jaar hebben meegedaan aan een reeks aan leeractiviteiten, debatten en excursies over de energietransitie.

De afgelopen jaren is het aantal studenten die het Energy Academy-traject afrondden aanzienlijk gegroeid; van de eerste negen certificaten vijf jaar geleden, naar honderdvijftig in het afgelopen studiejaar. Inmiddels komt  1 op de 12 afstuderende studenten met energiekennis op de arbeidsmarkt.

Deel dit artikel: