Vijf Nederlandse clubs vastgelegd voor Eurovoetbal 2022

sport

Inmiddels hebben de onder-18 teams van PSV, AZ, Feyenoord, sc Heerenveen en FC Groningen toegezegd dat ze volgend jaar, tijdens het Hemelvaartsweekend, aan de aftrap te zullen staan bij het Eurovoetbaltoernooi in Groningen. Dat maakte de organisatie van het toernooi vrijdagmiddag bekend.

Hoewel er nog geen buitenlandse clubs zijn vastgelegd voor het toernooi, stelt de organisatie in contact te staan met ‘zeer aansprekende buitenlandse clubs’.  Inmiddels zijn ook diverse Nederlandse en buitenlandse clubs benaderd voor het vrouwentoernooi onder-21. Ook de Bijzondere Eredivisie zal vertegenwoordigd zijn, door middel van een speeldag van de nationale G-voetbalcompetitie.

De openingsdag vindt volgend jaar plaats op Hemelvaart (26 mei) bij Sportpark Corpus den Hoorn. Vrijdag 27 mei en zaterdag 28 mei vinden de overige wedstrijden in de categorie jongens onder-18 én de vier wedstrijden van de vrouwen onder-21 plaats in Stadion de Esserberg. Hier zullen op zaterdag 28 mei ook de finales plaatsvinden.