Tegels ruilen voor plantjes in Paddepoel

nieuws
Foto: Wijkbureau Paddepoel

Het Wijkbureau Paddepoel organiseert op zaterdag 29 mei een ‘Tegelwipactie’ in Paddepoel. Onder het motto ‘Tegel eruit, plant erin!’  kan iedereen tussen 11.00 en 16.00 uur minimaal één tegel inleveren voor gratis plantjes.

De actie maakt deel uit van het NK Tegelwippen, waarin Groningen de strijd aangaat met Leeuwarden om zoveel mogelijk tuintegels uit de grond te  ‘wippen’ en te verruilen voor groen. Naast de gratis tuinplanten worden er vijf gratis regentonnen verloot onder de deelnemers.

De organisatie zorgt voor het afvoeren van de tegels en voor het plantgoed, met dank aan de Gemeente Groningen en Operatie Steenbreek. De tegels kunnen worden ingeleverd bij het terras van de Plutozaal, gevestigd aan de Plutolaan 329. De organisatie vraagt deelnemers om zelf tasjes mee te nemen om de plantjes te vervoeren.