Groningen strijdt met Leeuwarden tijdens NK Tegelwippen

nieuws

Op 30 maart start het NK Tegelwippen en de gemeente Groningen doet mee. De gemeente gaat tot en met 21 september de strijd aan met Leeuwarden in een race rond het tegengaan van verstening.

Naast Groningen en Leeuwarden doen ook de gemeentes Oosterhout, Tiel, Haarlemmermeer, Breda, Tilburg, Amsterdam en Rotterdam mee. De gemeente waar in de wedstrijdperiode, per hoofd van de bevolking, de meeste tegels verdwijnen uit tuinen en de openbare ruimte, wint de Gouden Tegel.

Het NK Tegelwippen is een initiatief van de Stichting Steenbreek en maakt deel uit van een reeks activiteiten die de komende twee jaar plaatsvinden, met als doel het vergroenen van tuinen. De activiteiten worden georganiseerd door een groot aantal groene organisaties.