Studenten Bouwkunde Alfa-college krijgen opdracht van Nijestee

nieuws

Studenten Bouwkunde van het Alfa-college maken voor woningcorporatie Nijestee een ontwerp voor de verduurzaming van jaren 70 woningen in Vinkhuizen.

Die huurwoningen voldoen niet meer aan de huidige wooneisen. Daarnaast wonen ouderen langer zelfstandig. De studenten hebben van Nijestee de opdracht gekregen om een betaalbaar vernieuwbouwproject voor senioren voor te bereiden. Met dit project doen ze praktijkervaring op.

“De studenten doorlopen het proces dat bij verduurzaming hoort,” zegt Renee Lugers, docent Bouwkunde bij het Alfa-college. “Ze bekijken met welke wet- en regelgeving ze rekening moeten houden, brengen bouwgebreken in kaart en onderzoeken hoe de woningen van het gas af kunnen. Tijdens dit project leren ze om een bestaande woning te analyseren en te kijken naar de gebreken. Ze zoeken naar bouwtechnische oplossingen om woningen klaar te maken voor de toekomst en onderzoeken nieuwe installatiemogelijkheden voor de verduurzaming.”

De 25 deelnemende studenten zijn inmiddels aan de slag gegaan. In de komende zeven weken gaan ze verdeeld over twee bouwteams aan de slag. Op 1 juli presenteren ze aan Nijestee hun ontwerpen van de verduurzaming van twee woningen.

Deel dit artikel: