Spoorwegovergang Hoendiep vanaf vandaag drie dagen dicht

nieuws
Foto: Google Maps - Streetview

Van vrijdag tot en met zondagavond is de spoorwegovergang over het Hoendiep afgesloten voor alle verkeer.

De afsluiting begint op in de nacht van donderdag op vrijdag om 01.00 uur en duurt tot zondagavond 22.00 uur. Tijdens het hemelvaartsweekend vernieuwt ProRail delen van het spoor.

Autoverkeer wordt omgeleid via de Friesestraatweg en de westelijke ringweg. Auto’s die van de westelijke ringweg komen, kunnen omrijden via de Peizerweg. Fietsers worden omgeleid via de Atoomweg en Friesestraatweg en andersom.

Samenhangend met de afsluiting van de spoorwegovergang rijden er vanaf donderdag tot en met aanstaande zondag ook geen treinen tussen Groningen en Delfzijl. Aanstaande vrijdag tot en met zondag ligt ook het treinverkeer tussen Groningen en Roodeschool stil.