Rondreizende foto-expositie over LHBTI-plussers bij Der Aa-Kerk

Vanaf aanstaande zaterdag is de rondreizende expositie van de Pride Photo Award 2020 te zien op 20 grote panelen bij de Der Aa-Kerk. Met de expositie wil de organisatie de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit bevorderen.

De winnende foto’s zijn gekozen uit 2500 inzendingen, afkomstig uit 40 verschillende landen. De foto’s behandelen thema’s als eenzaamheid onder oudere LHBTI personen, LHBTI vluchtelingenproblematiek en geweld tegen transgenders.

“Dit is een tentoonstelling die vele ogen zal openen”, zegt Pride Photo-directeur Hein-Jan Keijzer. “We hopen op deze manier mensen te bereiken die niet dagelijks nadenken over vooroordelen en de positie van de LHBTQ+gemeenschap.”

De expositie wordt zaterdag om 11.00 uur geopend door wethouder Glimina Chakor, verantwoordelijk voor Integratie en emancipatie binnen de gemeente: “Vertellen dat je anders bent is vaak niet makkelijk. Je ziet hier mensen in al hun kwetsbaarheid, maar tegelijkertijd wordt er een statement gemaakt. En dat maakt deze expositie ook zo speciaal.”