NNO geeft verrassingsconcert in UMCG voor patiënten en medewerkers

nieuws
Foto: NNO

Een delegatie van het Noord Nederlands Orkest, het NNO, heeft woensdag een verrassingsconcert gegeven in de hal van het UMCG. Met het concert werden patiënten en medewerkers een hart onder de riem gestoken.

Het Van Hemel ensemble bracht een half uur lang werken van Brahms, Bach, Oscar van Hemel en Torelli ten gehore. Het Van Hemel Ensemble bestaat uit de NNO-musici Manuel Davila Ares op trompet, Muriël van Hemel en Anna Britála op viool, Celia Hernández Doval op alt-viool en Maaike Peters op cello. Het concert, dat gegeven werd vanaf het balkon, begon met een trompetsolo van Ares. Daarna werd ‘Air’ van Bach gespeeld gevolgd door het 4e strijkkwartet van Oscar van Hemel waaruit het eerste deel ten gehore werd gebracht. Het concert werd afgesloten met de Sonate in D voor trompet en strijkers.

Het verrassingsconcert werd mogelijk gemaakt door Vrijwilligers en Vrienden UMCG. Tijdens het concert werden alle coronamaatregelen in acht genomen. Zo zijn de musici vooraf getest.

Deel dit artikel: