Mysterieuze toeschouwer bij schoorsteenbrand in Haren

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een mysterieuze toeschouwer kwam zaterdagavond een kijkje nemen bij een schoorsteenbrand aan de Oude Middelhorst in Haren. Dat meldt de politie op haar Instagram-pagina.

Op foto’s die de politie op haar pagina deelt is te zien dat op het dak van de woning waar de schoorsteenbrand woedde een pauw zit. “Een mysterieuze toeschouwer”, schrijft de politie. “Deze mooie pauw schijnt al enige tijd door Haren te vliegen en vond het allemaal erg interessant.”

De schoorsteenbrand woedde zaterdagavond rond 20.30 uur. Bij de brand kwam flink wat rook vrij. Ook in de woning was rookvorming ontstaan. Brandweerlieden hebben de brand onder controle gebracht en het schoorsteenkanaal geveegd. Naar verluidt heeft de pauw niks met de brand te maken.