Meeuw met plastic bakje om snavel houdt Dierenambulance al wekenlang bezig

nieuws
Foto: Stefano Corso - I own the copyright. I'm the author of the of the image.The original image could be found here [1]. Pensiero, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=142218

De vrijwilligers van Dierenambulance Groningen roepen de hulp in van de inwoners om een meeuw te vangen die al wekenlang leeft met een plastic bakje dat klem zit om zijn snaveltje.

Bij de Dierenambulance zijn de afgelopen weken diverse meldingen binnengekomen van mensen die het dier zagen. “We zijn al vele malen uitgereden voor deze stumper”, schrijft de vereniging op haar Facebook-pagina. “Iedere keer als wij echter ter plaatse kwamen dan was het dier niet meer op de locatie die was aangegeven.”

“We willen zo graag helpen”
De vrijwilligers zitten met de handen in het haar. “We willen hem zo ontzettend graag helpen. Ondanks het feit dat hij de laatste dagen steeds zwakker en magerder wordt kan hij helaas nog wel vliegen. Hij wordt het meest gezien op de Vismarkt. Mocht je hem ergens spotten en dan kun je bijvoorbeeld je jas er overheen gooien, of hem op een andere manier vangen. Dat zou geweldig zijn! Konden we hem maar uitleggen dat we in twee seconden het bakje van zijn snavel kunnen halen.”

Mocht het dier gevangen worden dan zal de meeuw overgebracht worden naar een opvang om aan te sterken. Daarnaast moet er onderzoek gedaan worden naar binnenkant van de snavel en de tong, of deze eventueel ook schade hebben opgelopen.”