AFGELOPEN: PEC Zwolle – FC Groningen (1-0)

sport

FC Groningen speelt vanmiddag alweer het laatste duel van het reguliere Eredivisie-seizoen: PEC Zwolle – FC Groningen. Dat FC Groningen volgende week in de play-offs speelt, dat het speelt tegen FC Utrecht ook. Wordt het thuis of uit? Volg het hier live. 

 

Afgelopen. Het was heel matig vanmiddag, FC Groningen eindigt het seizoen echter knap als nummer zeven van de Eredivisie. Aanstaande woensdag de play-offs: FC Utrecht – FC Groningen. (18:45)

 

87’ Het houdt niet over in de arena van de Blauwvingers.

80’ Doelpunt PEC Zwolle. Leonel Miguel passeert zijn eigen doelman. Sneu moment voor de jongeling wiens contract niet is verlengd en zijn officiële debuut maakt voor de Trots van het Noorden.

57’ Lundqvist en Schreck mogen hun waarde laten zien. El Messaoudi en El Hankouri krijgen rust.

52’ PSV is langszij gekomen. Als de Eindhovenaren er nog eentje maken en FC Groningen wint, eindigt FC Groningen als nummer zes.

49’ Dat scheelde weinig! Na een mooie solo probeert Mo El Hankouri de doelman te verschalken met een lobje. De bal gaat mis.

46’ We zijn begonnen aan een hopelijk betere tweede helft. 

 

Het is rust. Misschien maar beter.

 

42’ Wat zitten we toch naar een slechte wedstrijd te kijken. Beide ploegen creëren werkelijk niets.

39’ FC Utrecht op 1-0. FC Groningen is nu verder verwijderd van plek zes.

34’ Buijs pakt een opmerkelijke kaart na het roepen van ‘pannenkoek’. Marco van Basten, luister je mee?

24’ Padt werkt de bal niet goed weg bij een hoekschop, maar PEC profiteert niet.

16’ Buiten een afstandsschot van PEC Zwolle blijft spektakel uit.

1’ Suslov heeft afgetrapt, we zijn los!

Kort uitgelegd: FC Groningen staat twee punten achter nummer zes PSV met een minder doelsaldo. Als FC Groningen zesde eindigt, speelt FC Groningen woensdagavond thuis in de play-offs tegen de Domstedelingen. Als Utrecht thuis verliest van PSV vanmiddag en FC Groningen wint, eindigt de ploeg van Buijs zesde. Als FC Utrecht een punt pakt moet de Trots van het Noorden met acht doelpunten verschil winnen, wat voor een spektakel zou dat zijn? Bij iedere andere uitkomst blijft FC Utrecht zesde en behoudt dan het thuisvoordeel. 

Opstelling PEC-Zwolle: Mous, Nakayama, Paal, Benson, Misidjan, Strieder, Van den Belt, Clement, Pherai, Tedic, Doue

Opstelling FC Groningen: Padt, Miguel, Itakura, Leal; El Hankouri, Matusiwa, El Messaoudi, Van Kaam; Suslov; Strand Larsen, Joosten

Scheidsrechter: Richard Martens