Kunstencentrum VRIJDAG blij met versoepelingen

nieuws
Een cursist 'meubelmaken' bij VRIJDAG - Foto: Marinus Augustijn

De leiding van VRIJDAG, het kunstencentrum van Groningen, is blij met het besluit van de regering dat er vanaf 19 mei weer meer activiteiten mogelijk zijn.

“We zijn twee weken geleden al begonnen met de voorbereidingen,” zegt directeur-bestuurder Pim Luiten van VRIJDAG, “maar toen werden de versoepelingen alsnog uitgesteld. Nu weten we dat we, onder voorbehoud, vanaf 19 mei weer kunnen beginnen. De gebouwen gaan dan open en er zijn weer activiteiten mogelijk voor groepen tot 17 jaar.” Het betekent dat vanaf 19 mei de digitale cursussen plaatsmaken voor fysieke cursussen.

“We staan te trappelen om weer te kunnen beginnen, na een half jaar van digitale lessen,” aldus Luiten. “Helaas zijn groepscursussen voor volwassenen nog niet mogelijk. Maar we hopen snel weer dingen samen te gaan doen.”

Deel dit artikel: