Kranslegging bij foto’s van plaquettes aan Radesingel door verbouwing Stadhuis

nieuws
Foto: Gemeente Groningen

Burgemeester Koen Schuiling legde dinsdagmiddag een krans, voor de overleden Canadese bevrijders van de Stad Groningen, in het tijdelijke Stadhuis aan de Radesingel.

Omdat de echte plaquettes niet beschikbaar zijn, door de verbouwing van het Stadhuis aan de Grote Markt, werden de kransen gelegd bij twee grote foto’s.

Op de ene foto staat de plaquette ter herinnering aan de gevallen Canadese soldaten, tijdens de bevrijding van de Stad. De andere plaquette is ter herinnering aan Groninger gemeenteraadsleden, die tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven lieten.

Dinsdagavond leggen burgemeester Koen Schuiling en Commissaris van de Koning René Paas nog een krans bij het monument op het Martinikerkhof, nadat er om 20.00 uur twee minuten stilte in acht zijn gekomen. RTV Noord gaat de herdenking live op televisie en internet uitzenden, evenals een aantal eerder opgenomen toespraken van Koen Schuiling en René Paas, Commissaris van de Koning in Groningen.