Inspectie waarschuwt voor slecht verpakte zelftest: ‘Raak het watje niet aan!’

nieuws
Foto: Publiek Domein

De Inspectie voor de Gezondheidszorg waarschuwt dinsdagochtend voor problemen met de ‘Flowflex’-zelftest van het merk Acon.

Door een slechte manier van verpakken, is swab moeilijk uit de verpakking te halen zonder het watje aan te raken. De Inspectie raadt daarom aan de verpakking aan de onderkant open te maken met een schaar, zodat de swab aan het staafje uit de verpakking gehaald kan worden.

De inspectie heeft besloten dat de swabs die al op de markt zijn, nog gebruikt en verkocht mogen worden. Er is een klein risico dat het testresultaat negatief wordt beïnvloed als het watje met de handen wordt aangeraakt, maar met een paar aanwijzingen aan de gebruiker is dat risico weg te nemen.

Deel dit artikel: