‘Grunn Lympics’: de Olympische Spelen voor basisschoolleerlingen uit Groningen

nieuws
Foto: Huis van de Sport

Van 7 tot en met 9 juli vinden in Groningen de ‘Grunn Lympics’ plaats. Deze Olympische Spelen voor basisschoolleerlingen uit Groningen vinden plaats tijdens gymlessen en naschoolse sport- en beweegactiviteiten.

Basisschoolleerlingen kunnen deelnemen aan de volgende vijf thema’s: Atletiek, Turnen, Freerunning, Judo en Skills. Per thema zijn er meerdere disciplines te onderscheiden.

“Leerlingen mogen zelf kiezen aan welke thema’s ze willen meedoen”, vertelt initiatiefnemer Bas Veldman van Huis voor de Sport Groningen. “Door te oefenen op de verschillende onderdelen kunnen er uiteindelijk individueel bronzen, zilveren of gouden medailles behaald worden. Per discipline zijn vooraf normen vastgesteld die de kleur van de medaille bepalen”

“Elk kind heeft beweegtalent en kan, door te oefenen, zichzelf verbeteren”, vervolgt Veldman. “Met de ‘Grunn Lympics’ wil Huis voor de Sport Groningen dan ook alle kinderen in de provincie Groningen uitdagen om met plezier talenten te ontdekken in een door de sportcoach gecreëerde, uitdagende sport- en beweegomgeving.”

Deel dit artikel: