Groningse songwriter schrijft Azerbeidzjaanse inzending Eurovisie Songfestival

Amy van der Wel, een songwriter woonachtig in Groningen, heeft samen met drie anderen het nummer Mata Hari geschreven voor de Eurovisie Songfestival-inzending van Azerbeidzjan. 

Het nummer wordt vanavond in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival gezongen door de Azerbeidzjaanse zangeres Efendi. Amy vertelt hoe deze samenwerking tot stand is gekomen: ”Vorig jaar heeft één van mijn co-writers al een nummer voor Azerbeidzjan geschreven dus we waren al een beetje binnen. Ze waren tevreden over dit nummer dus mochten we nog een keer een nummer schrijven”.

Het nummer Mata Hari gaat over de bekende Nederlandse exotische danseres. Hari werd door de Fransen schuldig bevonden aan spionage en werd in 1917 geëxecuteerd.

Vanavond treedt Efendi uit Azerbeidzjan als veertiende op. Als ze de halve finale van het Songfestival haalt zal ze zaterdag nog een keer optreden. Wanneer dat gebeurt weet Amy zeker op wie ze gaat stemmen: ”Mijn twaalf punten gaan sowieso naar Azerbeidzjan!”.

Het Eurovisie Songfestival wordt dit jaar in Rotterdam gehouden en de eerste halve finale is vanavond om 21.00 te zien op NPO1.

Update:

Azerbeidzjan is door naar de finale van het Eurovisie Songfestival. De finale is zaterdag 22 mei om 21.00 te zien op NPO1.