De Stadswandeling: ”In 1650 werd er al gesproken over het Vinkenland”

Door de coronacrisis wandelen Groningers wat af. In de 21e aflevering van de Stadswandeling bezoeken Beno Hofman en Mirre van de Klok de wijk Vinkhuizen.

Vinkhuizen ligt in het noordwesten van de stad. De wijk is in de jaren 60 gebouwd op grond van de gemeente Groningen en de gemeente Hoogkerk. Hoogkerk werd door de bouw van de wijk onderdeel van de gemeente Groningen.

Beno en Mirre besteden in deze aflevering uitgebreid aandacht aan het Vinkhuys. Het Vinkhuys is een oude boerderij uit het begin van de 18e eeuw. Deze boerderij is blijven staan en fungeert nu als multifunctioneel centrum.

In deze aflevering van de Stadswandeling gaan Beno en Mirre opzoek naar ‘stempels’. De stempelstructuur wordt gevorm door een vast arrangement van bouwblokken met tussenliggende recreatieruimtes. In Vinkhuizen zijn er stempels in overvloed.

In de volgende aflevering van de Stadswandeling bezoeken Beno en Mirre het Zuiderdiep.