CoronaMelder vanaf zaterdagmiddag weer actief

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De app CoronaMelder werkt vanaf zaterdagmiddag 17.00 uur weer. Dat laat het ministerie van Volksgezondheid weten.

Afgelopen woensdag werd de app uit de lucht gehaald. Dit omdat er een privacy-probleem aan het licht was gekomen. Door een fout bij Google hadden apps op Android-telefoons toegang tot de gecodeerde data van de CoronaMelder. De update om het lek te dichten wordt de komende dagen geïnstalleerd op alle Android-telefoons. Het probleem heeft niet gespeeld op telefoons van Apple.

Vanaf 17.00 uur wordt het systeem weer actief. Opgespaarde meldingen worden dan met terugwerkende kracht alsnog doorgegeven. De CoronaMelder-app werd vorig jaar zomer ontwikkeld door de overheid en kan sinds oktober gedownload worden. Met de app kan een gebruiker andere gebruikers waarschuwen als de persoon positief getest wordt op het coronavirus. Meer informatie over de CoronaMelder is te vinden op deze website.

Deel dit artikel: