Bruggen Reitdiep kunnen weer bediend worden na kabelbreuk

nieuws
Foto: Andor Heij

Door een kabelbreuk konden de bruggen over het Reitdiep zaterdag een tijdlang niet op afstand bediend worden. Scheepvaartverkeer moest rekening houden met vertraging.

De kabelbreuk ontstond in het begin van de middag. Als gevolg hiervan werkte de marifoon niet. De marifoon is een zendontvanger die gebruikt wordt in de maritieme communicatie en in het nautische berichtenverkeer over korte afstand. De bruggen over het Reitdiep worden op afstand aangestuurd vanuit de bedieningscentrale in Lauwersoog. Als een brug open moet geeft een schipper dit via de marifoon door aan deze centrale. Door de kabelbreuk ws de post in Lauwersoog ook telefonisch niet bereikbaar.

Om scheepvaartverkeer toch mogelijk te maken werden de bruggen lokaal bediend. Dit zorgde echter wel voor extra wachttijd. In de tweede helft van de middag wist men het euvel te verhelpen. Inmiddels werkt alles weer naar behoren.