Aantal overlastmeldingen vliegveld Eelde sterk gestegen

nieuws
Foto: Estormiz via Wikimedia Commons (CC 1.0 SA)

Waar er in januari en februari nog enkele tientallen meldingen werden gedaan van geluidsoverlast door vluchten vanaf vliegveld Eelde, steeg dit aantal naar 511 in maart. Dat blijkt uit cijfers van het Meldingenloket vliegverkeer Groningen Airport Eelde. Het grootste gedeelte van deze meldingen is afkomstig van één melder, afkomstig uit Bunne.

De grootklager diende 211 meldingen in van geluidsoverlast. Uit Yde kwamen nog eens 81 meldingen van een klager. Ook in de gemeente Groningen werd meermaals geklaagd, waaronder uit Noordlaren (24), Glimmen (24) en Onnen (11).

De lesvluchten die vanaf GAE worden uitgevoerd vanuit de KLM Flight Academy zijn de grootste bron van ergernis voor de klagers. Dat terwijl er nauwelijks meer lesvluchten dan voor de coronacrisis worden uitgevoerd vanaf de luchthaven, zo stelt Flight Academy-directeur Bart de Vries bij RTV Drenthe. Volgens De Vries kan het zijn dat het geluid van de vliegtuigen nu meer opvalt, omdat de lesvluchten een aantal maanden hebben stilgelegen.