Zaterdagochtend krijtactie op Grote Markt voor Dag van de Arbeid

nieuws
Foto: Alicja via Pixabay

Zaterdagochtend herdenkt  en viert het Groninger Comité 1 Mei de ‘strijd voor een betere wereld voor de werkende klasse’ met een krijtactie op de Grote Markt.

Tijdens de actie schrijven vertegenwoordigers uit de vak-, studenten-, klimaat-, vrouwen- en antiracismebeweging leuzen op de grond, die hun strijd symboliseert. Met de krijtactie wil het comité verschillende delen uit de sociale beweging binden om zo, ook in coronatijd,  hun stem te laten horen.

“1 mei ziet er dit jaar anders uit dan andere jaren, maar toch willen we de straat op gaan om de strijd voor een wereld te vieren waarin het belang van de werkende klasse op één staat”, zo stelt woordvoerder Siewert van het Comité 1 Mei. “Als comité hebben we dit jaar gepoogd om deze organisaties te verenigen op de Dag van de Arbeid om stil te staan bij onze gezamenlijke strijd voor een betere wereld.”