Wielewaalplein krijgt een Michi-Noeki

De Oosterparkwijk krijgt een eigen Michi-Noeki. Dat is een laagdrempelige plek voor bewoners, die daar naar het toilet kunnen, een kopje koffie kunnen drinken en met anderen kunnen praten.

Michi-Noeki is geïnspireerd op de Michi No-Eki’s uit Japan. Dat zijn halteplaatsen die zorgen voor toevallige ontmoetingsplaatsen tussen wijkbewoners. Volgens de gemeente vergroten die ontmoetingen het welzijn van de mensen in de wijk, en gaan zij eenzaamheid tegen.

Het college wil ook graag dat er Michi-Noeki’s komen in de Siebe Jan Boumaschool, bij het Linnaeusplein en bij de Paradijsvogelstraat. Na anderhalf jaar wordt gekeken welke toegevoegde waarde een Michi-Noeki heeft. Als de gemeenteraad instemt, dan wordt de eerste Michi-Noeki bekostigd uit geld van de Regiodeal Groningen Noord. Het gaat om 144 duizend euro.

Naast de Michi-Noeki op het Wielewaalplein krijgt familiezaak Knollema een nieuwe plek. De winkel moest verkassen door de uitbreiding van de Lidl op het plein. De buurtwinkel zit daar al vijftig jaar.