‘Vanaf 28 april 100 bezoekers bij begrafenissen, herstart theorie-examens rijbewijzen’

nieuws
Foto: St. Mattox from FreeImages

Het Kabinet gaat dinsdagavond waarschijnlijk versoepelingen aankondigen in de coronamaatregelen. Ingewijden melden dinsdagmiddag aan de NOS dat ook het aantal bezoekers aan begrafenissen vanaf 28 april omhoog gaat. Ook kunnen de centra voor theorie-examens van het CBR weer open.

Het maximale aantal bezoekers aan begrafenissen zou omhoog gaan van vijftig naar honderd mensen. De theorie-examens voor rijbewijzen worden hervat, omdat hier enorme wachtlijsten dreigen te ontstaan. Vanaf 1 maart mochten er weer praktijk-examens worden afgelegd.

Daarnaast is opvallend dat het Kabinet de eisen voor Fieldlab-experimenten strenger maakt. De evenementen gaan in ieder geval niet door, als er meer dan 900 coronapatiënten op de IC’s liggen.

Terrassen en winkels

Maandag werd al bekend dat de terrassen en de detailhandel vanaf 28 april weer gedeeltelijk open mogen. De terrassen mogen open tussen 12.00 en 18.00 uur en er mogen dan maximaal twee mensen uit verschillende huishoudens aan een tafeltje zitten. Per terras zou een maximum van 50 bezoekers gaan gelden.

De detailhandel mag de deuren ook weer openen, als zij zich aan strenge maatregelen houden. Zo mag er maar 1 klant per 25 vierkante meter de winkel in en moet er een strikt deurbeleid worden gevoerd.

Vanavond na 19.00 uur meer duidelijkheid

De persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge wordt vanavond rond 19.00 uur verwacht.

Deel dit artikel: