Selwerd-Zuid: groener en aardgasvrij

Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor, 3,5 miljoen euro beschikbaar te stellen voor het aardgasvrij maken van de wijk Selwerd, en gelijktijdig Selwerd-Zuid aan te pakken.

In Selwerd-Zuid is enkele jaren geleden betaald parkeren ingevoerd. Daardoor is ruimte ontstaan om de straten en het groen beter in te richten. “Grunneger Power gaat in gesprek met bewoners over de aansluiting van particuliere woningen op het warmtenet,” aldus wethouder Roeland van der Schaaf. Tegelijkertijd worden het buurtgroen en enkele speelplekken aangepakt.

De bewoners willen dat er veel aandacht komt voor groen, ecologie, samenkomen, spelen en sporten. Het college heeft samen met bewoners ontwerpen gemaakt voor de drie gezamenlijke binnentuinen en de centrale groenplek in de buurt. De gemeenteraad besluit naar verwachting in juni van dit jaar over de kredietaanvraag voor de plannen en Selwerd-Zuid.