Rokende barbecue laat brandweer uitrukken

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De Groninger brandweer moest zaterdagmiddag in actie komen voor een vermeende woningbrand aan de Asingastraat.

De melding van de brand kwam rond 16.20 uur binnen bij de hulpdiensten waarop een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. “Er was een melding binnengekomen van rookontwikkeling”, vertelt brandweerwoordvoerder Edwin Oosterheerd. “De collega’s zijn daarop uitgerukt maar bij de eerste de beste kruising heeft men ook weer rechtsomkeert gemaakt. Uit onderzoek bleek namelijk al heel snel dat het om een barbecue ging die op een balkon stond.”

Volgens de woordvoerder werd de rook van de barbecue aangezien voor een woningbrand. “Het is heel goed dat omwonenden daar alert op zijn. Maar in dit geval bleek er dus niets aan de hand te zijn.”

Deel dit artikel: