Open Diagnostics Ecosysteem krijgt subsidie van 2,1 miljoen euro

nieuws
Overhandiging subsidie door SNN en gemeente Groningen aan Ton Vries en Hedi Koning van Open Diagnostics

Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol (CDA) van Economische Zaken en Monique Koolman namens de gemeente Groningen hebben woensdag een subsidie van 2,1 miljoen euro overhandigd aan het Open Diagnostics Ecosysteem.

Open Diagnostics is een initiatief van de LIFE Cooperative. Het heeft als doel om Noord-Nederland te maken tot wereldwijde expert in het ontwikkelen van innovatieve diagnostica. Het Open Diagnostic Ecoysteem geeft toegang tot een netwerk van bedrijven, kennisinstellingen en zorgpartners die samen hun kennis en kunde inzetten om nieuwe technieken te ontwikkelen voor het stellen van medische diagnoses. Met diagnostische technieken kan gezond weefsel geïdentificeerd worden maar kan een ziekte ook vroeg opgespoord worden.

“Vanuit provincie, gemeente en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland stimuleren we de innovatie- en economische kracht van bedrijven en organisaties”, vertelt gedeputeerde IJzebrand Rijzebol. “Er is veel vertrouwen in het Open Diagnostics Ecosysteem als drijfveer voor de ontwikkeling van nieuwe innovaties in Noord-Nederland. Ik ben daarom ook vereerd dat ik deze subsidie mocht overhandigen en wens de LIFE Cooperative veel succes met de uitvoering van dit project.”

Het bedrag van 2,1 miljoen euro is een Europese subsidie en wordt mogelijk gemaakt door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland en de gemeente Groningen.