Oosterparkwijk krijgt ‘voedselbank’ voor bijen

nieuws
Foto via Pexels.com

Vanaf aanstaande zaterdag staat in de Oosterparkwijk een kast waarin iedereen stekjes en zaden kan inbrengen en afhalen, een ‘voedselbank’ voor bijen.

Bijensterfte is een grote bedreiging voor het milieu en voor de mens, omdat veel levensmiddelen die mensen veel consumeren afhankelijk zijn van de bestuiving door bijen. Met de ingebruikname van de kast, willen de initiatiefnemers zorgen voor meer bloemige planten en struiken in de wijk, om zo de Groningse bij een hart onder de riem te steken. “Maar niet alleen de wilde bij wordt hier blij van, maar uiteindelijk iedereen”, zo stelt Frans Geubel, één van de initiatiefnemeners.

De zadenkast komt te staan aan de Zaagmuldersweg, ter hoogte van Stadsrestaurant Het Oude Politiebureau.

Deel dit artikel: