Moeder en dochter maken fotoboek over werkzaamheden WarmteStad in Paddepoel

Zeshonderd foto’s van de werkzaamheden aan WarmteStad in de wijk Paddepoel. Voor Lenie Kiewiet en dochter Bianca Kuiper was het aanleiding om na zoveel foto’s een fotoboek te gaan maken. Wethouder Philip Broeksma nam vrijdag het eerste exemplaar in ontvangst.

“Mijn dochter is een ontzettend goede fotograaf. Ze maakt hele mooie foto’s”, vertelt Lenie. “Een tijd geleden maakte ze een foto van een zonsondergang bij Westerbroek. Die foto heeft ze vervolgens ingestuurd naar MAX Ledenblad en Piet Paulusma koos toen de foto. Dat smaakte naar meer, en zo is het idee ontstaan om de werkzaamheden in Paddepoel te volgen.”

Het gaat om zeshonderd foto’s die in de periode van september 2019 tot juli 2020 gemaakt zijn. Lenie: “Als we alle werkzaamheden hadden willen volgen dan hadden we nog veel meer foto’s gehad. Op een gegeven moment hadden we al die foto’s liggen, die als het ware lagen er maar. En toen is het idee ontstaan om er iets mee te doen, om er een fotoboek van te maken.”

“Wij wilden echt een mooi boek, met folie, met een harde kaft en waarbij er ook echt recht wordt gedaan aan de foto’s. Maar voor het zo ver was, moesten we natuurlijk eerst een selectie maken. Je kunt niet zeshonderd foto’s in een boek stoppen. Uiteindelijk hebben we na veel wikken en wegen zo’n veertig foto’s uitgekozen. We hopen dat het boek een inkijkje geeft in de bijzondere werkzaamheden die hier in de wijk hebben plaatsgevonden.  We overwegen om wellicht nog een tweede deel te gaan maken, ook omdat we zoveel foto’s hebben gemaakt. Maar daar moeten we nog even over nadenken.”

Deel dit artikel: