Martini Ziekenhuis vaccineert duizend mensen in vier dagen

nieuws
Foto: Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis is donderdag begonnen met het vaccineren van patiënten met een zwak afweersysteem tegen het coronavirus. Volgens het ziekenhuis wordt het hele weekend doorgewerkt om bijna 1000 van deze patiënten te voorzien van een eerste coronavaccin.

Donderdag zijn als eerste nierpatiënten aan de beurt die in aanmerking komen voor het coronavaccin. De rest volgt vrijdag. In de komende dagen zullen ook patiënten die een orgaantransplantatie hebben gehad, een ernstige aangeboren afweerstoornis hebben of bepaalde bloedkankers een inenting krijgen.

Alle patiënten die binnen de risicogroep vallen en de afgelopen 18 maanden een poliklinisch consult bij hun medisch specialist hebben gehad, zijn uitgenodigd voor een vaccinatie.

Meerdere vergaderruimtes in het ziekenhuis zijn hiervoor omgebouwd tot priklocatie. Volgens het ziekenhuis wordt er het hele weekend doorgewerkt, om zo de bijna 1000 patiënten die binnen de doelgroep vallen te voorzien van een eerste coronavaccin. De tweede ronde is begin mei.