KHN vindt versoepelingen horeca te mager

nieuws
Foto Hielke Boersma

De versoepelingen van de coronamaatregelen die het demissionaire kabinet dinsdagavond bekend gaat maken zijn wat Koninklijke Horeca Nederland, KHN, betreft te mager. Dat meldt de NOS.

Maandagmiddag werd duidelijk dat het kabinet van plan lijkt om de maatregelen vanaf 28 april te versoepelen. De avondklok gaat dan waarschijnlijk verdwijnen en ook zouden terrassen onder voorwaarden weer open mogen. Op het terras zouden dan maximaal twee mensen uit verschillende huishoudens aan een tafeltje mogen zitten, of meerdere mensen uit hetzelfde huishouden. Ook zouden de terrassen om 18.00 uur moeten sluiten.

“Wij willen dat ondernemers zonder restricties kunnen opereren op het terras en dat ook de binnenruimten verantwoord worden opengesteld”, zegt KHN-voorzitter Robèr Willemsen. “Voor ondernemers is juist de avond de grootste bron van inkomsten. Het is niet meer uit te leggen als gasten zich na 18.00 uur verplaatsen naar parken, pleinen en straten met drank en eten uit de supermarkt, terwijl de horeca haar deuren weer moet sluiten.” De versoepelingen van de maatregelen worden dinsdagavond bekendgemaakt op een persconferentie.