Persconferentie versoepelingen: ‘Avondklok waarschijnlijk weg en terrassen beperkt open’

nieuws

De avondklok verdwijnt hoogstwaarschijnlijk op 28 april. Vanaf deze dag mogen er ook weer twee mensen aan een tafeltje zitten op een terras. Dat zal het Kabinet dinsdagavond waarschijnlijk gaan aankondigen tijdens een persconferentie, zo melden ingewijden aan de NOS.

De terrassen mogen tot 18.00 uur open zijn. Daarnaast zou het kabinet denken aan het versoepelen van de bezoekregeling van maximaal 1 naar maximaal 2 bezoekers.

De Telegraaf vult aan dat in de detailhandel de deuren weer open gaan voor 1 persoon per vierkante meter. Winkels waar meer dan tien mensen naar binnen kunnen, moeten een ‘zichtbaar deurbeleid’ gaan voeren. Dat betekent dat alleen een mandjesplicht niet voldoende is. Grote winkelcentra moeten stewards inzetten om mensen die in de rij staan, in goede banen te leiden.

Afgelopen woensdag liet premier Rutte nog weten dat versoepelingen op korte termijn onzeker zijn en dat deze mogelijk pas vanaf half mei in het vat zitten. De afvlakking van het aantal ziekenhuisopnames zou voor een ommekeer in het Kabinetsbeleid hebben gezorgd.